onsdag 5 oktober 2011

Paris

Så var vi då tillbaka från vistelsen i Paris. Det har varit en superb vistelse med mycket god mat, goda bakelser, goda drycker och super väder.
Vi hade sett till att boka in några restauranger som vi kollat ut innan vi åkte. Bl a hypade Le Chateaubriand i Belleville och Septime också det i 11:e arrondissiment. Båda i ny-bistro style. Bästa totalupplevelsen tyckte vi båda att vi hade på Septime där maten var superb, servicen avslappnat ledig och lokalen mysigt nedskalad.




Menyn som vi valde att ta in var en femrätters, där vi köket valde rätterna. Det som kom in var: tonfisk och gurksallad, Selleri på olika vis, Vit fisk av okänd sort med dill och Biff med bakad lök, ansjovis, svamp, samt till efterrätt osttallrik (som fröken S föredrar) eller dessert, pumpapuré med gräddfilssorbet, karamellsås och nötcrunch (självfallet valde Herr E denna)
På Le Chateaubriand var också maten mycket bra men helheten drogs ned av en enormt stressig (och nonchalant, dock ej otrevlig) service. Här kan man inte välja vad man ska äta utan de har en 5-rätters meny som varierar från dag till dag beroende vad som är bäst för dagen. Det vi fick var först en komposition av 4 olika smaker: Ceviche, Havsräka, Croquetter, Sardiner med gräddfil och örter, sedan en Sötpotatissoppa med makrill, Torsk med romanesco, blomkål och hallon, Blodpudding med inlagd lök och andra tillbehör, sedan Osttallrik (fröken S) eller dessert 1: Vaniljglass med saltat fett och förska örter, Dessert 2: råa champinjoner med mörk chokladsås (Herr E).

Bästa biffen med Bearnaisen spisades på Cafe de Musée. Underbart mör och saftig entrecote med en välslagen bearnaisesås, samt hemgjorda riktigt frasiga pommes frites. Behöver det nämnas att det var makalöst gott?

Paris bästa patisserier har Herr E även hunnit med att testa ut. Så här ser listan ut i ordningen superbäst till aningen lite mindre superbäst:

1. Pierre Herme, här åts också Paris bästa Pain au Chocolat. Chokladbakelsen Carrèment Chocolat var ett underverk!!! Perfekt botten av choklad, krämigaste chokladkrämen, crunchiga bitar, samt ett täcke av mörkaste choklad. Dekorerad med äkta bladguld!

2. Le patisserie des Reves - Le Saint-Honore var utan tvekan den finaste och hade många dimensioner i smak. Knäckig, bästa vaniljsåsen, samt sprödaste kakan

3. Laduree - Hypade Laduree hade skyhöga förväntningar och svarade upp till vissa. Tarte passion framboise, som jag åt var god men faktiskt aningen torr då botten var lite för tjock i förhållande till mängden kräm och hallon.
delad 4:a. Pain du Sucre och Gerard Mulot Goda, men missar pallen denna gång.


Vi bjöds ju på strålande september väder under våran vistelse så vi passade på att flanera omkring en hel del, mest i områdena Marais och St Germain. På söndagen letade vi oss upp till Belleville och strosade längs undersköna Canal St Martin. Lite shopping fanns det också tid för:

Medan Fröken S gick på kurs i 2 dagar passade Herr E på att utforska staden lite på egen hand. Herr E's vader brann på kvällen efter att ha gått långa sträckor på dagarna En liten arkitekturrunda längs Seine med omnejd blev det under en dag och Montmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar